Служители на TELUS и приятели облагородиха част от района на булевард „Менделеев“

17 Юни 2019 18:45

На 15 юни, събота се проведе инициативата TELUS Ден на Подкрепа, в която взеха участие над 200 доброволци – служители на TELUS International с техните семейства и приятели, както и жители и гости на град Пловдив. Те облагородиха част от градското пространство в Пловдив - в района на булевард „Менделеев“, като изградиха нова детска площадка, обновиха вече съществуваща такава, създадоха нов фитнес на открито – за всички любителите на спортните активности и развлечения навън, както и освежиха двора на детска градина “Радост” на ул. “Дон” в квартала.

Тазгодишното издание на TELUS Ден на подкрепа се фокусира върху облагородяването на градското пространство в Пловдив и цели да създаде устойчиво място за игра, спортна активност и развлечение за жителите на града. В инициативата се включиха служители на TELUS International, техни близки и приятели, журналисти от пловдивски медии, като и жители на квартала, които ентусиазирано дариха част от своя съботен ден на инициативата - сглобявайки пейки, засаждайки храсти и цветя, монтирайки елементи от детските площадките.

„TELUS International присъства в Пловдив повече от 10 години. Като един от водещите аутсорсинг работодатели в региона ние се стремим да даваме там, където живеем и да сме активна част от местната общност. Тази година фокусираме усилията си към двете ни локации в България – Пловдив през юни и София през септември. На 15-ти юни нашите служители заедно с жителите на Пловдив облагородиха градското пространство в района на бул. „Менделеев“. Благодарим на община Пловдив за партньорството и възможността да реализираме подобен социален проект“, коментираха Кристина Иванова и Юлиян Милев – прокуристи на TELUS International Europe.

TELUS Ден на подкрепа е глобална инициатива на компанията и се реализира ежегодно във всички места, където TELUS International има офиси. Тази година проектът TELUS Ден на подкрепа се реализира в партньорство с община Пловдив, район Централен и е под патронажа на кмета на района – г-н Георги Стаменов. А през 2018 година над 800 доброволци участваха в залесяването на района от 16 дка в с. Долна Диканя.

За TELUS Ден на Подкрепа:

TELUS International Europe стартира TELUS Ден на подкрепа в България през 2013 г. Като част от инициативата досега компанията е инвестирала в обновяването на училището за деца със зрителни увреждания "Луи Брайл" в София и ремонт на комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. От 2016 г. всички доброволци работят за обновяване на две от трите български училища за деца с увреден слух - "Проф. д-р Дечо Денев" в София и "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив. През 2018 доброволци от компанията засадиха над 16 дка зимен дъб в района на с. Долна Диканя. За шестте години, през които тази инициатива се провежда, TELUS International Europe инвестира над 650 000 лв., ангажирайки над 4500 доброволци.
За TELUS International Europe:

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International. За повече информация: https://www.telusinternational.com/

За контакти:
Захарина Вецева - Старши мениджър Корпоративни комуникации и КСО
Тел. +359 894 606 593
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Main Menu