Ето кой е загиналият канадски парашутист в Чешнегирово

18 Юни 2019 20:33

 

Подофицер Патрик Лабри от 2-ри полк на Кралската канадска конна артилерия е загиналият по време на тренировка на парашутни скокове от военното учение Swift Response 19.

Това съобщиха от посолството на Канада за Румъния, България и Молдова. Припомняме, че един войник загина, а други трима други бяха ранени, докато са участвали във въздушен десант, който е бил част от ръководеното от САЩ многонационално учение Swift Response 19, провеждано в Чешнегирово.

Трагичният инцидент е станал около 22 часа на 17 юни в Чешнегирово, България. Военното учение Swift Response 19 е многонационално обучение, което се провежда от 8 до 27 юни на различни места в България, Хърватия и Румъния.

Канадската военна полиция е започнала разследване. В момента няма допълнителна информация.

 

„Аз съм дълбоко натъжен от загубата на Патрик Лабри. Не само смъртта му е болезнена загуба за неговото семейство и приятели, но и ние чувстваме тази загуба в канадската армия и в цялата военна общност. Аз изказвам искрените си съболезнования, от името на цялата канадска армия на семейството и приятелите на Патрик Лабри“. Това написа в социалните медии генерал-лейтенант Жан-Марк Лантиер, командващ канадската армия.

Подофицер Патрик Лабри е служил в 2-ри полк на Канадската кралска конна артилерия. Военното формирование е разположено в 4-та канадска база за поддръжка Петавава до Онтарио.

Main Menu