Мащабна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та в "Северен"

27 Юни 2019 12:41

Мащабна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) проведе администрацията на район „Северен” вчера – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова.

Акциите по облепяне на ИУМПС се провеждат в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост-на улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. В изпълнение на горепосочената Наредба се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След извършения обход на сформираната комисия вчера са облепени 40 броя автомобили на територията на „Северен”.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат тримесечен срок сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

„В петък – 28 юни акцията по облепяне на излезли от употреба МПС-та на територията на район „Северен” ще продължи. Целта ни е да освободим максимален брой от така необходимите места за паркиране.” - сподели г-жа Кътова.

Main Menu