Бутат заведение "Дестини" в Тракия

11 Юли 2019 09:59

Заведение "Дестини" в Тракия ще бъде бутнато, това увери кметът на район Тракия Костадин Димитров пред журналисти на днешния Общински съвет в Пловдив. Димитров заяви, че има уверение на собствениците, че ще бутнат заведението, ако това не се случи обаче тогава от район Тракия ще бутнат постройката.

"Правим покана за доброволно изпълнение на бутането на заведението има жалба към него. Собствениците ни увериха, че ако удължим срока, който е 14-дневен срок, че ще съборят заведението. 42 000 лева ще струва разрушаването на заведението. Това е офертата, която е дадена от фирмите, които разрушават незаконното строителство в Тракия. Ние ще поискаме пари от Община Пловдив, за да можем да сме сигурни да ги осигурим и самите граждани да са спокойни. Имахме няколко срещи с етажната собственост. На последната бях сам, въпреки че беше иницирана от политическа партия. Чух мнението на всички граждани, имаше и плюсове имаше и минуси. Ние ще се съобразим със законовите норми и ще предприемем действия, ако собствениците на заведението не го направят. Собствениците сами трябва да си платят събарянето, но ако не го направят ще се заемем ние и ще поискаме от тях сумата, която ще струва разрушаването. Заповедта е преди две години към съответното заведение. Има жалби и процедури, които продължават дълго. Имал съм разговори с всеки гражданин от блок 173. Някои от жителите на блока казват, че заведението е супер и нямат проблеми. Ние обаче ще се съобразим с мнението на повечето." 

Жалбите на гражданите са следните: 

Става въпрос за заведение Дестини, което се намира непосредствено под терасите на входове Д и Е на блок 173.

Проблема с цитираното заведение е повече от две години и се изразява в това:

1. Силна басова музика до малките часове на денонощието заради, което лично аз съм принудена да стоя на затворени врати и прозорци посред лято всъщност и това не помага. Подавала съм безброй сигнали на телефон 112 и телефона на 5–то РПУ–Пловдив резултати никакви.

2. Пушене на цигари и наргилета в разрез на забраната за пушене на обществени места за, което многократно съм уведомявала РЗИ–Пловдив отново без последствия за заведението.

3. Присъствие на малолетни в заведението след определения вечерен час и сервирането им на алкохол.

4. Огромния шум от климатичните системи на заведението.

LGarden
Камилски дол

Main Menu