Кметът на Пловдив Иван Тотев се срещна с делегация от Китай

13 Юли 2019 18:59

Кметът на Пловдив Иван Тотев посрещна високопоставена делегация от Китайската народна република (КНР), водена от г-н Ли Хунджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на Китайската комунистическа партия (ККП), с ранг на вицепремиер на КНР.
Кметът сподели, че за него е голяма чест подобно посещение и приветства с добре дошли гостите, след което разказа накратко историята на Пловдив и неговото развитие през последните години.
Пловдив е икономически фокусиран град, в който са съсредоточени повечето от чуждестранните инвестиции в страната, а Тракия икономическа зона е най-голямата в Югоизточна Европа, отбеляза Иван Тотев.
От разговорите стана ясно, че г-н Ли Худжин е бил кмет на китайския град Тиендзин преди 16 години и заедно с Иван Тотев поговориха и по темата за местната власт и гражданското общество. И двамата приветстваха доброто сътрудничеството между двете страни, като през настоящата година се отбелязват 70 години от установяването на дипломатически отношения. От 1949г. двете страни се радват на прекрасни отношения, както в културната, така и в икономическата и други сфери от взаимен интерес.
70-годиншното ни сътрудничество е една добра основа и за бъдещи приятелски взаимоотношения, свързани с културата и икономиката, посочи г-н Ли Хунджон. Той изрази своето добро впечатление от град Пловдив.
В срещата с кмета Иван Тотев участие взеха също извънредният и пълномощен посланик на Китай в България Дун Сяодзюн, представители на ръководни органи от китайския град Тиендзин, заместник-кметът на община Пловдив Розалин Петков и Цветомир Паунов, административен секретар на ПП ГЕРБ и областен координатор на ПП ГЕРБ София – град.

 

Main Menu