Откриха галерия "Капана" с изложба на картинни от бележити пловдивски художници /видео/

15 Юли 2019 13:24

 

С изложба на бележити пловдивски художници беше открита новата галерия „Капана“ на ул. Райко Даскалов“ 29. Кметът на Пловдив Иван Тотев, райкметът на Централен Георги Стаменов и директорът на ГХГ Красимир Линков прерязаха лентата.

С близо 1 млн лева бивш Детмаг "Снежанка" беше преустроен в арт пространство за четири месеца.

"Благодаря за прекрасната работа. Тази галерия е най-голямата в Пловдив към момента - 1000 кв. м", посочи кметът Иван Тотев по време на откриването на новата галерия. Той каза още, че на сесията на Общинския съвет ще се гласуват цените за даването поднаем в нея. "Безплатно няма да се дава тази галерия и тази на ул. Гладстон. Ще се увеличи щата за двете галерии, защото в друга има много техника и трябва да се използва от специалисти.", каза още Тотев.  

Директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков също благодари за добре свършената работа. Той припомни, че галерията се открива днес с изложба. В нея са подредени над 110 картини живопис, които са част от фонда на Община Пловдив. Красимир Линков е подбрал произведения на най-бележитите пловдивски художници след селекция на над 2700 творби, живопис, графика, скулптура.

Сред авторите са художници като Кольо Витковски, Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо Пиронков, Атанас Сгалевски, Георги Божилов – Слона и десетки други. Картините са подготвени за изложбата от екип на Градската галерия.

Представителната изложба ще може да се види до 4 август, като входът е свободен.

 

Main Menu