Печат на тази страница

11-те задържани за производство на нелегални цигари в Пловдив остават в ареста

17 Юли 2019 15:57

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани на 4 юли 2019 г. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари в Пловдивско.  Второинстанционният съд потвърди изцяло определението на Специлизирания наказаделен съд от 7 юли. С това решение на трима българи, седем украинци и един молдовец са с постоянен арест. Един от обвиняемите бе оставен без мярка заради недостатъчно събрани доказателства за участието му в престъпната дейност.

Групата бе неутрализирана на 4 юли 2019 г. при координирани съвместни действия на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници".

Разкрити бяха цех за заготовка на тютюн в района на село Ръжево Конаре с капацитет за обработване до 2 тона тютюн на час и фабрика за на цигари в землището на село Труд с възможности да произвежда на една поточна линия по над 200 стека на час (освен действащата поточна линия във фабриката, е била в процес на подготовка и втора).

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд по мерките за неотклонение на участниците в групата е окончателно и не подлежи на обжалване.

Main Menu