Йордан Василев е кандидатът на БСП за Източен; Николай Редев, Минка Сърнешка и Пламен Узунов номинирани за кмет на Пловдив

24 Юли 2019 21:16

 

Инж. Йордан Василев е кандидатът на БСП за районен кмет на пловдивския район „Източен”. Това решиха на заседание снощи делегатите на районната конференция. Те утвърдиха номинацията на своя председател единодушно.
Василев влиза в надпреварата с ясни цели и задълбочен анализ на проблемите в района. Той представи пълна карта на критичните инфраструктурни, образователни, комунални, екологични и административни дефицити. След като ги дефинира по квартали и микрорайони, ИТ - специалистът посочи и тяхното отстраняване в конкретни срокове. Той отдели специално внимание и на кв. Столипиново, за който инициира разработването на целева стратегия. „Разработката визира справянето с незаконното строителство, престъпността, здравеопазването и образованието. За реализацията й обаче е нужна сериозна и последователна политическа воля”, подчерта председателят на структурата и кандидат за районен кмет.

Той изтъкна, че предстоящите избори ще бъдат много трудни и сложни, затова настоя за пълна мобилизация на партийния организационен ресурс. „Резултатите от европейския вот ни дават основания да смятаме, че можем да спечелим в р. „Източен”, каза Василев и представи подробен план на предизборната кампания.

 

Социалистите от БСП – Източен имат пет номинации за кандидат-кмет на Пловдив. Това са директорът на Английската гимназия и настоящ председател на съветническата група Николай Радев, съветниците от миналия мандат – Минка Сърнешка и адвокат Тодор Кръстев, бившият шеф на пловдивската полиция и сегашен съветник на президента Радев Пламен Узунов и експертът по европейски политики и програми Дияна Димитрова. За включване в листата на общински съветници от БСП от основните партийни организации в района са предложени двайсет имена. Тя ще бъде подредена на 7 септември от Градската партийна конференция.

Main Menu