Младежки център Пловдив превръща децата в приятели с природата

31 Юли 2019 16:28

Младежки център Пловдив стартира новата си програма за най-малките приключенци съвместно с три целодневни летни занимални. Детските образователни игри „Приятели с природата“ са разработени от екипа на центъра и се проведоха за първи път в иновативната биоградинка, разположена в комплекса. Целта бе да се развият уменията на децата в засаждане и отглеждане на растения, като същевременно се разгърне креативността, работата в екип, сплотеността и здравословният начин на живот.

С много песни, разкази и усмивки децата заедно почистиха биоградинката и облагородиха зоната със зеленина. След това имаха възможността да се докоснат до почвата, да засадят самостоятелно първите си билки и да разберат как да ги използват в седмичното си меню. Научиха се от какво се нуждае семенцето, за да се превърне в пълноценна храна. От екипа на центъра чрез интерактивни игри им разкриха тайните как ако искат да са здрави, енергични и силни, трябва да избират качествена храна от своята домашна градина. Накрая децата получиха съксийки със засадените билки и вкусна рецепта, която да приготвят със своите родители.

В образователните игри се включи и директорът на Младежкия център – Димитрия Тодорова-Андонова, която сподели опит в отглеждането на растения.

В инициативата дейност взеха участие малчуганите от лятна спортна занималня „Виктория волей“, като до края на месец август „Приятели с природата“ ще се реализира с още две групи деца от летните занимални „Супер Старс“ и „Синьо лято“.

Образователната биоградинка с 5 зони – зрение, обоняние, слух, допир и метео станция, бе изградена през септември 2018 година и в нея са добре дошли всички деца, които искат да се докоснат до природата чрез образователни активности. Повече за тях може да следите на фейсбук страницата на Младежки център Пловдив.

Main Menu