Гл. комисар Николай Николов за пожара в Шишманци: Гражданите да спазват инструкциите за безопасност /снимки/

13 Авг 2019 13:21
Гл. комисар Николай Николов за пожара в Шишманци: Гражданите да спазват инструкциите за безопасност /снимки/ снимки: МВР

Продължават усилията ни по овладяване на обстановката при пожара на депото в Шишманци. Това каза при посещението на място директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов. „Три са важните неща, на които обръщаме внимание. На първо място това е контролът на въздуха. Той се контролира в съответствие с посоката на вятъра. По тази причина в момента измервателните станции са в Болярино, накъдето духа. Не са отчетени критични нива, опасни за живота и здравето на хората. Въпреки това, ние се обръщаме към гражданите с апел да уплътнят прозорците и вратите си, докато не им се каже, че нещата са безопасни“, добави Николов.

По отношение контрола на въздуха се очаква да се смени посоката на вятъра и затова след 1 - 2 часа нова мобилна станция за контрол на въздуха ще бъде поставена на друго място. От ГДПБЗН поддържат непрекъснат контакт с РИОСВ - Пловдив.

Осъществява се контрол на пътния трафик на АМ „Тракия“ във връзка с пожара, добави Николов. По думите му се полагат и усилия по погасяване на пожара, като е осигурено достатъчно количество вода, както и земна маса за запръстяване. По думите му достатъчно техника работи. Ръководството на завода има готовност да привлече и още, ако се наложи. „За хората, които втори ден работят тук, са осигурени също нормални условия, доколкото е възможно това – вода, храна, противоотрова, дезинфекционни материали“, каза още главен комисар Николай Николов.

LGarden
Камилски дол

Main Menu