10 000 минзухара в Ботаническата градина в Тракия

13 Авг 2019 13:34

 

Доброволци с подкрепата на Speedflow Bulgaria, Аграрен университет – Пловдив  и район “Тракия” организират мащабен проект за озеленяване на бившата Ботаническа градина в град Пловдив. Ентусиастите  плануват да засадят 10 хиляди минзухара по време на няколко доброволчески инициативи в периода септември-ноември 2019. И имат нужда от подкрепа!

 

Първото събитие ще се състои на 24 август, събота от 9:30 часа, когато ще бъдат избрани и обособени зоните за последващото засаждане на луковиците, които вече пътуват към България от Холандия.  Миналата година доброволци засадиха 1000 минзухара в Ботаническата градина заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, а тази година са решили да подобрят рекорда си десет пъти.

 

Включете се и вие на 24 август от 9:30 часа сутринта на място в Ботаническата градина. Организаторите осигуряват вода, ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива.

 

От Аграрен университет – Пловдив пък обявиха официално изпълнителят на обществената поръчка за изграждане на новата ограда на Ботаническата градина – фирма „Марибор-строй“ ЕООД. Очаква се строително-монтажните дейности да започнат възможно най-скоро.

LGarden
Камилски дол

Main Menu