Печат на тази страница

МВР прави отсечка за средна скорост на пътя Пловдив – Карлово /видео/

14 Авг 2019 15:35

МВР ще изгражда отсечка за средна скорост в страната като една от мерките срещу недобросъвестните шофьори, това съобщи директорът на МВР главен комисар Христо Терзийски днес в Пловдив.

Засега са подготвени две отсечки. Едната е на пътя Пловдив – Карлово, а другата е на магистрала Люлин. Още две се подготвят на пътя Бяла – Русе и край село Микре. Главен комисар Терзиев заяви, че в момента се синхронизират измервателните уреди, за да може те да бъдат одобрени. Освен това се подготвя да влезе и законово. Той заяви, че е направена обществена поръчка за 80 нови камери за нуждите на КАТ.

 

По данни на Главна дирекция "Национална полиция", изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени.

Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София (41), Пловдив (34) и Варна (29), подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

Main Menu