Информационни табла посочват маршрути и разказват историята на Бунарджика

03 Сеп 2019 17:14

 

Започна монтирането на нови указателни табели в парк Бунарджика, съобщи кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов. Първите от тях ще са разположени в обновената зона с батутите под езерото с мечката.
Информационно табло във вид на книга разказва на български и английски език за историята на хълма. Другите табели съдържат данни за богатия растителен и животински свят на Бунарджика, а на една от тях са указани маршрутите за разходка и обектите, които посетителите могат да видят.
Дейностите са част от проекта за обновяването на тепето. Строително-ремонтните работи започнаха в началото на ноември миналата година с премахването старите железни катерушки и почистването на болната растителност.
„Това е прекрасна зелена зона за отдих. Целта, която си поставихме при старта на проекта, е парк Бунарджика да стане привлекателен за пловдивчани и гостите на града. И резултатите вече се виждат - фонтанът на езерото с мечката отново заработи след повече от 80 години прекъсване и вече е сред любимите места на гражданите“, подчерта кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Main Menu