Кауза Пловдив издигна олимпийския шампион Николай Бухалов за кмет, Георги Титюков се бори за район Централен

10 Сеп 2019 13:43
Коалиция „Кауза за Пловдив“ издигна двойния олимпийски шампион Николай Бухалов за кандидат за кмет на Пловдив Коалиция „Кауза за Пловдив“ издигна двойния олимпийски шампион Николай Бухалов за кандидат за кмет на Пловдив

Коалиция „Кауза за Пловдив“ издигна двойния олимпийски шампион Николай Бухалов за кандидат за кмет на Пловдив. Той беше представен от председателят на партията Георги Титюков. Сегашният зам.-кмет по спорт заяви, че Бухалов е от гражданската квота и е номиниран, защото е известен и достоен пловдивчанин, който е прославил Пловдив и България. "Бухалов е единственият българин, който има два златни медала от олимпиада (Барселона 1992), каза председателят на „Кауза за Пловдив“ Георги Титюков, който ще е кандидат за кмет на район „Централен“. От партията смятат, че е Титюков е особено популярен в най-големия район, който е управлявал за близо две години.

Днес бяха представени и кандидатите за район „Северен“ – адвокат Рени Стефанова, за „Западен“ Георги Георгиев, който сега е заместник-кмет на района. Другата седмица ще бъде обявена листата и другите трима кандидати за кметове на районите Тракия, Източен и Южен.

Николай Бухалов каза, че ще заложи на бързото завършване на инфраструктурните проекти, на развитие на спорта при децата и младите хора на Пловдив. Според него трябва да се изградят: връзката Модър-Царевец, връзката между район Южен и район Тракия, мостът на река Марица, Южният обходен колектор, Екопарк Марица с втория гребен канал.

Георги Титюков каза, че ще искат удвояване на средствата за спорт в бюджета на Пловдив. Сега парите са 1 040 000 лева и трябва да станат 2 млн. лева. Освен това в програма спорт на Кауза Пловдив е включено завършване на спортна зала “Дунав“, плувен басейн „Младост“ и лекоатлетически стадион.

Бухалов заяви, че иска да улесни работата на гражданите с администрацията, и един ден в седмицата общината ще работи до 20 часа.

 

LGarden

Main Menu