Печат на тази страница

Работилница за деца „Технологии“ в рамките на НОЩ Пловдив 2019

11 Сеп 2019 11:55

„Образователно-индустриален борд“ Пловдив, в партньорство с водещи индустриални компании и професионални гимназии, организира технологична работилница за деца.
Участниците ще имат възможност да сглобяват и изработват различни модели на машини и апарати, както и да се запознаят с основни принципи от природните науки. Децата и техните родители ще имат възможност да се запознаят с технологичното развитие на компаниите и нарастващия брой партньорства между бизнеса и образованието.
Със специално подготвени за децата активности ще се включат компаниите Либхер, Биомашиностроене, BTL и Монди и ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника, хранителни технологии и техника и механотехника.
Събитието ще се проведе на 13 и 14 Септември 2019 г. от 16:00 до 20:00 часа на площада пред Радио Пловдив. Работилница „Технологии" е част от официалната програма на тридневния фестивал „НОЩ" Пловдив 2019.
Работилницата „Технологии" е част от програма, посветена на събуждането на интереса на децата към техническите науки и професионалното образование. 168 ученици от пет училища в VI и VII клас взеха участие в програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация през 2018 година. Учениците посетиха на място водещи предприятия от региона и се запознаха с процесите на работа, на автоматизация и нововъведенията, интегрирани в новите предприятия. Програмата продължава и през 2019 година, включвайки в обхвата на програмата 450 ученици от 10 основни училища, 10 компании, както и 5 професионални гимназии.
През 2016 година Община Пловдив бе една от първите общини, които подписа споразумение за създаване на този борд съвместно с Министерство на образованието и Тракия икономическа зона. Целта му беше да се направи по-тясно сътрудничество с училищата и бизнеса, както и популяризиране на възможностите за ранно кариерно развитие на децата и по-голяма информираност на техните родители.
Повече за събитието може да прочетете и тук:
http://ei-board.org/bg/kidsworkshop/

Main Menu