Димитър Колев инспектира изграждането на парк „Мир“

11 Сеп 2019 15:39

Напредва изграждането на новия парк в „Западен“, който е на мястото на старата сграда на детска градина „Мир“. В това се увери кметът на района Димитър Колев, който днес лично инспектира строителните дейности.
„Готови са голяма част от алеите, които са на площ от 600 квадратни метра, поставено е вече и цялото осветление, утре започва да се изгражда детската площадка. Днес договорихме и видеонаблюдението, което е изключително важно на фона на зачестилите случаи на посегателства срещу подобен род обекти“, заяви Димитър Колев след като огледа направеното до момента. Той бе категоричен, че парк "Мир", както вече го наричат в квартала, ще бъде прекрасен. Предимство е, че на това място има огромни дървета, някои от тях на повече от 50 години, които предлагат прохлада през летните месеци.
Оформени се вече местата, на които ще бъдат поставени детската площадка, фитнесът на открито, кътовете за отдих с пейки и питейната чешма. Предвижда се в парка също така да се изгради една повдигната сцена за представления на открито. На по-късен етап в проекта е залегнало и обособяването на игрище за мини футбол, както и маси за тенис и за игра на шах.
Това е поредният парк, която администрацията на кмета Димитър Колев изгражда в района. През последните четири години бяха положени огромни усилия за зелената система, като бяха направени или изцяло обновени три зони за отдих – „Акациева горичка“, „Розариума“ и парка в квартал „Прослав“.

Main Menu