Над 100 доброволци взеха участие в кампанията на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и JCI Plovdiv за почистване на Дановия хълм

14 Сеп 2019 14:24

Над 100 души се включиха в инициативата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и неправителствената организация Junior Chamber International (JCI) Plovdiv за почистване на Данов хълм.
В нея за втора поредна година участват представители на районната администрация и граждани.

Акцията по почистването продължи от 10 до 12 часа, а сборният пункт бе пред сградата на Радио-телевизионния център в Пловдив. Еколозите от район „Централен“ бяха осигурили достатъчно ръкавици и чували за събраните отпадъци.

Служителите на администрацията, начело с кмета Георги Стаменов, се включват всяка година в инициативата, която е част от глобалното движение „Световен ден на почистването” .
„Удовлетворен съм, че толкова много доброволци и граждани откликнаха на призива ми за почистване на Дановия хълм. Надявам се, че с всеобщи усилия ще постигнем целта, която сме си поставили, а именно – да направим страната ни по-чиста“ , коментира районният кмет Георги Стаменов.

Каузата обединява над 120 страни в света, а целта й е доброволците да почистят местата, на които живеят. В България тя придобива по-голяма популярност през 2012 година, когато се организира под егидата на bTV Media Group.

От тогава до сега събитието се превръща в една от най-мащабните доброволчески инициативи у нас, като в него се включват над 2500 бизнес организации от различни сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства. Мотото на кампанията е „Нека заедно направим света по-чист“.

 

Main Menu