Здравко Димитров присъства на откриване на учебната година в три училища

16 Сеп 2019 20:36

Здравко Димитров присъства на откриване на учебната година в три пловдивски учебни заведения.
В първия учебен ден, Здравко Димитров поздрави семинаристите от Пловдивската духовна семинария "Св. св. Кирил и Методий".  Молебен по случай началото на новата учебна година извърши Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. На богослужението присъстваха всички учащи се в духовната семинария, техните близки, родители и преподаватели. Владиката поръси със светена вода всички ученици от семинарията, техните учители и ръководството на духовното училище. Духовното тържество завърши с многолетствие.
Митрополит Николай извърши молебен по случай началото на новата учебна и в ОУ "Кочо Честеменски". На тържествената церемония присъства и г-н Здравко Димитров, който поздрави учениците. Той благодари на ръководството на училището за това, че е част от този хубав празник и се обърна към първокласниците, за да им пожелае успех в учението, но и да не забравят за игрите. На учителите пожела всеотдайност и внимание към децата, защото те са нашето бъдеще.

След това,  Здравко Димитров присъства и на тържеството в ОУ „Княз Александър Първи“. Сред официалните лица бяха и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, и бригаден генерал Явор Матеев.
Пловдивският митрополит Николай отслужи празничен молебен и пожела на учениците да напредват в доброто и полезно знание, да бъдат прилежни и да радват родители и учители с благословен успех. "Бог да ви дари със здраве, мъдрост и успех. Честита нова учебна година", завърши владиката.

Учебното заведение е специално за семейството на Здравко Димитров, тъй като дъщеря му, петокласничката Рая, днес прекрачва прага на класната стая именно тук.
Здравко Димитров първо се обърна към най-малките, за да им честити първия учебен ден. После пожела на батковците и каките им да ги подкрепят, да им помагат и да ги насърчават. Посъветва родителите и преподавателите да бъдат търпеливи към децата, защото те са бъдещето на България.
"Успех на бъдещото поколение. На добър път", пожела Здравко Димитров. 

 

 

Main Menu