С концерт на Б.Т.Р. започнаха празниците на Стария град /снимки/

17 Сеп 2019 08:01

С концерт на група Б.Т.Р. на Античния театър започнаха празниците на Стария град. Тази година мотото е „От огъня - огън“. Всички събития в рамките на Празниците, са с вход свободен. Настоящата година е специална за Института, защото той посрещна 50-годишния си юбилей и продължава с креативност и вдъхновение да радва пловдивчани и гостите на града с богат календар, коментират организаторите на събитието и допълват, че то се вписва по своеобразен начин в програмата на Европейската столица на културата Пловдив 2019.

Програмата на Празниците през тази година включва в себе си изложби, премиери на книги, кинопрожекции, концерти, кулинарен панаир и панаир на занаятите, работилници и други.

 

Тя става все по-мащабна с всяко следващо издание, като целта е да се надгражда, но да се запазва духа и атмосферата на Стария град. Културният форум включва и традиционния Есенен панаир на занаятите, в който тази година над 60 занаятчии ще покажат изкуството си, а под тепетата пристигат и 10 майстори от Украйна, които ще представят традиционни занаяти.

Ще има пленер по изработване на сувенири от царевична шума с надпревара между занаятчиите, провеждане на майсторски клас, както и с традиционните работилници за деца.

 

Ще продължат и честванията по случай 100-годишнината от рождението на големия родопски разказвач Николай Хайтов с поредица от събития в Балабановата и Данчовата къща.

Main Menu