Кампанията за здравословно хранене и спорт „Да сме здрави“

25 Сеп 2019 15:11

Как да се хранят по-здравословно, кои храни са по-полезни и кои не толкова, показаха децата от детска градина „Малкият принц“. Поводът беше стартът на 9-ото издание на кампанията „Да сме здрави” в детските градини на община Пловдив. Тя беше открита от заместник-кмета Стефан Стоянов и началника на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Под формата на разнообразни и интересни игри децата успяваха да разделят здравословните от нездравословните продукти. Те се запознаха с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни и нуждата от разнообразния им и балансиран прием през деня.

Кампанията е безплатна и е част от образователната политика на община Пловдив за хлапетата в ранна детска възраст. Тя е и в съответствие с въвеждането на обучение, възпитание и социализация на децата в общинските детски градини чрез прилагането на метода Монтесори.

Децата от ДГ „Малкият принц“ редиха пъзели с плодове и зеленчуци, играха на здравословен магазин, в който само избират продуктите и сортират храните като полезни и вредни.

За всички деца има осигурени и разнообразни полезни награди от спонсори, подкрепящи каузата. В рамките на инициативата ще се проведат безплатни срещи и консултации за родителите със специалисти по здравословно хранене.

През 2019 година кампанията „Да сме здрави“ ще обхване над 6000 деца от 52 общински детски градини.

Main Menu