Печат на тази страница

450 деца от райн „Южен“ взеха участие в концерта „Детска усмивка“ с интерактивни игри

03 Окт 2019 13:19

Днес, в Конгресния Център на Международен панаир – Пловдив, 450 деца от подготвителните групи в детските градини от район „Южен“,се включиха в първия по рода си образователен концерт „Детска усмивка“, който е част от инициативата „Да запазим децата на пътя“.

Събитието се организира от Българския червен кръст – Пловдив и „Ротари клуб – Пловдив“ с участието на децата от десетте детски градини в район „Южен“.

Директорите на детските градини в района, учителите и родителите на децата от всички подготвителни групи, се обявиха заедно в подкрепа на новаторската инициатива, осъзнавайки огромното значение за формирането у децата умения и навици за безопасно поведение на пътя.

Образователният концерт, се осъществи и със съдействието на Дирекцията на МВР в града в лицето на директора г-н Йордан Рогачев.

„Благодаря на Българския червен кръст – Пловдив и на Ротъри клуб - Пловдив, за възможността 450 деца от всички детски градини на територията на район „Южен“, да участват в това първо по рода си събитие, както и за перфектната организация за предвижването на толкова много деца, в чиито лица видях щастливи усмивки и весело настроение. Убеден съм, че под формата на игра и чрез музиката децата усвояват бързо и почти неусетно умения, които са от първостепенно значение, като умението за безопасното поведение на пътя – движейки се, пресичайки и други“ – заяви изпълняващият длъжността кмет на район „Южен“ – Димчо Петров.

Main Menu