Иван Тотев и Георги Стаменов откриха големия паркинг за 160 коли в Централен /снимки/

07 Окт 2019 11:40

Десетки жители на район „Централен“ се събраха на булевард „6-ти септември“ 217 в Пловдив, за да благодарят за обновената зона, в която живеят. Пространството, заключено между булеварда и улиците „Весела“ и „Ламартин“ е неузнаваемо след големия ремонт, осъществен по личното настояване на кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов.
„По време на една от всекидневните ми обиколки из района като кмет на „Централен“ се срещнах с наши съграждани, които настояха да бъде облагородено това пространство. Изготвихме проект, намерихме финансиране и след съответните законови процедури резултатът е на лице“, припомни Георги Стаменов.

Мястото от около 7 дка е близо до пространството, облагородено по ОП "Региони в растеж". Първата копка на обекта бе направена на 8 май тази година, а стойността му е 500 хиляди лева.

„Огромни благодарности на Георги Стаменов, който се срещна с хората, поговори с тях, пое ангажимент, защити пред Общинския съвет необходимостта от финансиране на проекта и реално го изпълни по най-добрият начин“, заяви кметът на Пловдив и областен координатор на ГЕРБ в града Иван Тотев. Той бе категоричен: „Това са аргументите, с които трябва да заставаме пред хората, когато искаме техния вот за следващ мандат. В район „Централен“ Георги Стаменов е човекът, който може да поеме ангажимент и да го изпълни. Виждаме го днес“.

„Изключително съм щастлив, че едно дадено обещание вече е реалност. Тази зона, която 40 години не бе довършена, днес е факт. Имаме три зони за паркиране за над 160 автомобила, изградени три улици, нови тротоари, енергоспестяващо осветление, ясно оформени зелени площи, в които започва залесяването. Имаме един завършен обект и много сбъднати мечти“, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов допълни: „Искам да пожелая на жителите винаги с такава смелост и дух да търсят администрацията, за да можем заедно да постигаме правилните цели“.

На събитието присъстваха кандидатите за общински съветнци от партийната листа д-р Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарева, Деница Чингарова, Мария Ненчева, Петър Ганев, Красимир Тодоров. На местните избори на 27-ми октомври ГЕРБ е с номер 43 в интегралната бюлетина.

Main Menu