Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) стартира в началото на седмицата на територията на район „Северен”

10 Окт 2019 16:50

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) стартира в началото на седмицата на територията на район „Северен” – съобщават от администрацията на района.

До момента принудително са репатрирани 15 автомобила, а голям брой от облепените със стикери от сформираната комисия в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив излезли от употреба автомобили вече са премахнати от терени държавна или общинска собственост.

Нарушителите са отстранени от следните адреси:

- ул.”Златна панега” №47 – 1 бр.

- бул.”Дунав” №42 – 1 бр.

- бул.”България” №111 – 2 бр.

- ул.”Полк.Сава Муткуров” №75 – 1 бр.

- бул.”България” №230 – 2 бр.

- бул.”България” №144 – 1 бр.

- ул.”Полк.Сава Муткуров” №40 – 1 бр.

- ул.”Карловско шосе” – 2 бр.

- ул.”Средец” №34 – 1 бр.

- ул.”Средец” №14 – 1 бр.

- ул.”Победа” №56 – 1 бр.

- ул.”Борба” №18 – 1 бр.

От районната администрация напомнят, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска или държавна собственост. След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Общият брой облепени ИУМПС от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя.

Акцията по репатриране на ИУМПС ще продължи на 21.10.2019 г.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.

Main Menu