Община Пловдив: Избирателите своевременно да проверят дали са включени в списъците

21 Окт 2019 09:54

Във връзка с предстоящите на 27 октомври 201 9г. избори за общински съветници и за кметове общинска администрация Пловдив уведомява:

На интернет страницата на Община Пловдив (www.plovdiv.bg/категория МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019) са публикувани (по райони) списъците на заличените лица. Списъците на заличените лица са изготвени по постоянен адрес и включват  имената, ЕГН и основанието за заличаване на лицата, автоматизирано заличени от избирателните списъци, които:

а) са поставени под запрещение;

б) изтърпяват наказание „лишаване от свобода“;

в) са с настоящ адрес към 26 април 2019 г. включително (6  месеца преди изборния ден ) извън Република България;

г) са вписвани в избирателния списък по настоящ адрес.

Лице, вписано в списъка на заличените лица, но което има право да гласува може да поиска да се запознае с основанието за заличаване и да поиска да бъде изключено от този списък с писмено заявление (Приложение № 11-МИ от изборните книжа) до кмета на общината или до кмета на района, чрез заявление, подписано с електронен подпис, или сканирано копие на заявлението,  изпратено на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Към заявлението следва да се приложат доказателства, удостоверяващи правото на лицето да гласува.

Заявлението ще бъде разгледано незабавно, като кметът на общината/кметът на района следва да се произнесе с мотивирано решение. Отказът за изключване от списъка ще се съобщи на заявителя, който може да го обжалва пред административен съд в срок до 24 часа от съобщението.

Общинска администрация Пловдив напомня на всички избиратели своевременно да проверят дали са включени в избирателните списъци и в коя избирателна секция ще гласуват.

Main Menu