Откриха обновеното пространство в парк Бунарджика - фонтана с мечката /снимки/

21 Окт 2019 20:14

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кандидатът за кмет на район Централен Георги Стаменов официално откриха обновеното пространство в парк Бунарджика - фонтана с мечката. Специални светлинни ефекти посрещнаха пловдивчани на площадката под акведуктите, до фонтана на езерото с мечката, който бликна за първи път след десетилетия. За доброто настроение на присъстващите се погрижат обичаните от всички музиканти от Духов оркестър –Пловдив с диригент Николай Гешев. Зоната бе изцяло обновена, а атракционите вече привличат жители и гости на града. На „Бунарджика“ е монтирано ново осветление, цялата растителност по хълма е обследвана, изградени са площадки, възстановени са каменните пързалки, монтирани са указателни табели и други. Ремонтирани са всички алеи, чийто паваж е пренареден, подменени са водопроводите и канализацията, напоителната система.

"Не просто ремонтирахме пространството, а напълно го преобразихме. Днес това е едно от най-предпочитаните места в парка, където пловдивчани могат да починат и да се разходят, а децата да поиграят и да се любуват на фонтана.", заяви кметът Иван Тотев. "Обърнахме специално внимание на Бунарджика, който е в сърцето на града.", заяви Георги Стаменов.

Това е знаково място. където се намират акведуктите през 1910, а последният ремонт е от 1937. Пловдив освен културно историческо наследство има и природно богатство.

На откриването беше и кандидатът за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров, както и кандидати за общински съветници от партията. Зико и Георги Стаменов се разходиха из парка, където се видяха с много граждани, които благодариха за обновяването на пространството и им пожелаха успех на изборите.

Main Menu