Борисов: Какви магистрали, какви халета, на голите поляни расте завод след завод... Драго ми е като гледам! /снимки/

22 Окт 2019 14:42

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод за автомобилни светлини на "Мерцедес" в Индустриалната зона край Пловдив. Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов.

„В София ги конструират и им измислят дизайна. Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят“, коментира премиерът на влизане в новия завод.

„От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и магистрала "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода., подчерта премиерът по време на официалната церемония по откриване на производството.

Новооткритият завод за автомобилни светини е турска инвестиция, затова и на церемонията присъства турският посланик Н.ПР. д-р Хасан Улусой.

"Ако слушахте внимателно, от 1934 г. турците са започнали да работят с "Мерцедес". Колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Сега, да повдигна и нашето българско самочувствие, само преди седмица открихме над 200 работни места на Bocsh в София", каза още Бойко Борисов.

„Когато излезе доклада, ще го коментирам. За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали, какви халета, на голите поляни расте завод след завод. Драго ми е като гледам!“, каза премиерът, попитан за предстоящото оповестяване на доклада за мониторинг и оценка на Европейската комисия за България.Инвестицията за новия завод за автомобилно осветление край Пловдив е за 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души.

Main Menu