Пътища за успех в модата представя  изложението „ТексТейлър експо 2019“

23 Окт 2019 13:29

Над сто млади таланти вече се записаха в уъркшопа на дизайнера със световно признание Иван Донев в рамките на „ТексТейлър експо 2019“. Голям е интересът и към презентацията на Паулина Цветанова, наложила собствена марка облекла в Берлин. Двете събития са част от съпътстващата програма, която ще представи ефективни начини за постигане на успех в модата, по време на изложението за текстилна техника и продукти от 7 до 9 ноември в Международен панаир Пловдив.

Паулина Цветанова ще разкаже как е открила собствен магазин за съвременно изкуство, дизайн и винтидж мода, а по-късно и галерия в столицата на Германия. Ще опише как е създала своята марка и кои са най-важните принципи за постигане на успех в презентацията си „Изследване и колекциониране на случайности. Устойчивост в модата" на 8 ноември.

 

Стилистът Иван Донев, който работи в Италия и вече има световна известност в модните среди, ще даде старт на конкурса за млади дизайнери. По време на уъркшопа ще има лекции и демонстрации, свързани с различни етапи от създаването на колекции – от избора на тъкани през 3D моделиране до изработването на облеклата и тайните на висшата конфекция. Теоретичната част е на 7 ноември, а практическата – на следващия ден.
Модните тенденции ще бъдат показани по време на дефилетата на 8 ноември и в презентацията „Fashion Trends AW 2020/21“ на главен асистент д-р Кристина Савова от Нов български университет на 9 ноември.
В програмата на „ТексТейлър експо 2019“ са включени и събития с бизнес насоченост. На семинара „Организация на производството и оптимизация на разходите за персонал в шивашката промишленост“ ще бъдат обсъдени състоянието на икономиката и на пазара, както и начините за постигане на високи резултати от предприятията. Лектор е Славей Щерев, специалист по организация на шивашкото производство.

Проектът „Текстра“ ще бъде представен на 9 ноември. Неговата цел е да насърчи трансфера на научни изследвания и иновации в текстилния сектор, както и да повиши ефективността на малките и средните предприятия от бранша. В същия ден е и презентацията „Бранд позиционирането - мисия задължителна” на главен асистент д-р Стефания Темелкова от Нов български университет, която ще се спре на похватите за налагане на собствена марка.

 

Млади предприемачи и дизайнери ще презентират свои фирми и проекти в стартъп зоната. Така имат възможност да намерят партньори, а утвърдени компании – да открият професионалисти с нов поглед към модата.
Изложението показва технологии, машини, материали и аксесоари за текстилната и модната индустрия, иновативни колекции и готови облекла. Предстоящото второ издание на „ТексТейлър експо“ ще бъде по-разнообразно, защото ще присъстват нови сегменти, като услуги за шивашката промишленост и логистика. Представят се фирми от седем държави, а чуждестранното участие е разширено с присъствието на производители от Китай. Очаква се най-голямото изложение за текстил и мода в България да посрещне над 3000 посетители специалисти от страната и Европа.

Main Menu