Печат на тази страница

Стоян Алексиев: Запазвам всички зелени площи в район „Северен“, правя нови паркове и градини

29 Окт 2019 12:28

„Благодаря на всички, които гласуваха за мен! Благодаря на хората, които на 3 ноември ще ме подкрепят, за да спечелим отново!“ – това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Северен“ Стоян Алексиев. Срещите му със съгражданите продължават и в дните до балотажа ще работи да спечели доверието им.

„Всичко, което ми поръчаха досега, съм си го записал и ако ме изберат за кмет, веднага ще започна с изпълнението на поставените неотложни задачи“, увери Стоян Алексиев.
Като пето поколение кършиякалия той отлично познава всяко кътче на района и знае какво трябва да се направи, за да се подобри навсякъде средата за живеене. Според него желанията на повечето пловдивчани от тази част на града изцяло съвпадат с основните акценти от предизборната му програма.

„Хората искат благоустроени междублокови пространства, хубави, безопасни и осветени улици, достъпни тротоари, удобни паркоместа до домовете си. Особено са чувствителни към зеленината“, сподели Стоян Алексиев.

По думите му темата за запазване и увеличаване на зелените площи е сред най-важните и за него, тъй като милее за всяко дръвче, всеки стрък трева и всяко цветенце. Смята, че е доказал това с работата си като директор на общинското предприятие „Градини и паркове“ през последните близо 8 години. За това време в Пловдив са засадени около 16 000 нови дървета местни видове, като над 100 е броят на засадените лично от него. Участвал е в изграждането на новите паркове в различните райони на града, както и в разширението с около 80 декара на парк „Лаута“.

С негово съдействие са облагородени всички паркове и градини в район „Северен“ – „Красива България“, „Сърнена гора“, „Надежда“, „Панагюрище“, „Луксор“, паркът до Големия гигант и други. Задачата му е те да продължат да се обогатяват, за да станат още по-привлекателни за хората. Негова амбиция е реконструкцията на парк „Рибница“, който, разположен върху 50 декара, е най-големият в района. За там предвижда допълнително залесяване, поливна система, ново осветление, нови детски, спортни и кучешки площадки, фитнеси на открито, пейки и кошчета.

Специално внимание ще обърне на междублоковите пространства, които да превърне в градинки, да има детски и спортни площадки. Предвижда да се изградят повече и на по-удобни места кучешки площадки, така че собствениците на домашни любимци да са доволни. Най-доброто конкретно решение за всяко отделно място ще предложи за проблема с паркоместата.

„Преди да предприема каквото и да е действие, ще се допитвам до гражданите, тъй като те винаги могат да подскажат някоя по-добра идея. Подкрепете ме на балотажа за победа с номер 43 в бюлетината , за да превърнем заедно „Северен“ в най-добрия район за живеене!“, призова кандидат-кметът Стоян Алексиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu