Печат на тази страница

Костадин Димитров връчи награди от литературния конкурс „Черноризец Храбър“

31 Окт 2019 14:04

 

В навечерието на Деня на народните будители Средно училище „Черноризец Храбър“ в пловдивския район „Тракия“ връчи наградите на отличените ученици в ежегодния си литературен конкурс. На церемонията в зала „Съединение“ на Историческия музей снощи присъства и избраният за кмет на „Тракия“ за трети мандат Костадин Димитров. Той поздрави присъстващите с празника и подчерта ролята на съвременните будители, които работят за културното и духовно съзряване на децата ни и възпитават младото поколение в родолюбие и национално самочувствие.
„За мен е гордост, че на територията на нашия район се намира едно от най-предпочитаните училища в града. В мое лице винаги ще имате добър приятел“, увери Костадин Димитров и отличи победителите.
Директорът на учебното заведение Елена Кисьова благодари за подкрепата на кметството в „Тракия“ в лицето на районния кмет и началника на отдел „Образование“ Лиляна Власова. Тя разказа за големия успех на инициативата, в която учениците от СУ „Черноризец Храбър“ излязоха на двора, четоха и споделиха впечатления от любимите си български книги.
Тази година темите на литературния конкурс „Черноризец Храбър“ за различните възрастови групи бе „Магията на буквите“ и „Силата на словото“.
„Журито бе очаровано от участниците, които написаха много хубави съчинения. Всяко дете носи дарба в себе си и ние трябва да я открием“, сподели директорът Елена Кисьова.

Main Menu