Печат на тази страница

Съдърланд откри нов обучителен център в Пловдив

07 Ное 2019 10:15

Проучванията показват, че бизнес пазара на IT и BPO в Пловдив има потенциал за развитие и в следващите 3 до 5 години може да достигне 10 000 до 12 000 заети, защото добре образованите хора са тук и регионът продължава да расте. Това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов по време на официалното откриване на обучителния център на Съдърланд Глобъл Сървисис България ЕООД в Пловдив, който се намира в Тех Парк Оптела, Южна промишлена зона.

“Вие влизате в един доста добре разработен пазар. Пловдив е вторият център за BPO индустрията, с което привлече български и международни компании. Ръстът е налице, индустрията се променя, бизнес услугите се развиват“, допълни Стефан Стоянов.

В момента над 6000 са заетите в IT и BPO индустрията, годишно се реализира ръст от 12-13%. всеки месец в Тракия икономическа зона се отваря нов завод.

„Политиката на Община Пловдив винаги е била да се развива IT и BPO индустрията, за да се шанс на повече хора да работят в такъв тип международна среда и да получат бързо кариерно развитие в сектора на услугите“, подчерта заместник-кметът.

„Целта на фирма Съдърланд е да стъпи сериозно на бизнес сцената в Пловдив и да открие 300 нови работни места до края на следващата година“, посочи Димитър Гълъбов, Изпълнителен директор.

За по-малко по месец вече са наети на работа 60 нови служители, като до края на годината се търсят още 30 служители, които да бъдат назначени. В момента в обучителният център те се подготвят за по-сериозна работа.

Над 30 години компанията се занимава с трансформацията на бизнес процеси на 120 клиента, в над 60 офиса, разпределени в 17 държави.

В България Съдърланд има офиси в София, Бургас, Варна и разбира се Пловдив.

 

Main Menu