Дани Каназирева очаква спокойствие в Пловдив

07 Ное 2019 11:37

Най-после да спадне напрежението и да има спокойствие в града. Това е мотивът на назначената за областен управител на Пловдив Дани Каназирева, която беше кандидат за кмет и на балотажа се оказа, че е на трето място.

Пред bTV тя заяви, че единственият й разговор преди да поеме поста, е бил с избрания за кмет Здравко Димитров. "Искам най-после да има спокойствие в града, диалог между отделните политически представени групи и да се работи за града", каза Каназирева.

Водещият трикратно я попита: "Бяхте опоненти със Здравко Димитров - той ли трябва да Ви предложи (поста на областен управител - б.р.) или правителството". Каназирева отговори, че е имала само една среща - с доскорошния си опонент Здравко Димитров, който става кмет на Пловдив, но са се разбрали да има спокойствие в града.

"Ние ("Съюз за Пловдив") бяхме опозиция през тези 8 г. на един порочен модел, който съществуваше. Разговаряхме само за града ни, дори в седмицата на балотажа запазихме мълчание. В Пловдив има усещането за промяна и очакване на такава. Разговорът, който имах, беше само с Димитров, разговаряли сме за града, за приоритетите, които си поставяме", каза Каназирева.

 

На коментар, че предишните 8 г. града управляваше Иван Тотев от ГЕРБ, на което тя отговори - имаше напрежение, с избора на Димитров усещам, че спада това напрежение. Още на първата си пресконференция той говореше за трафика и за данъчната политика.

Важно е от тук нататък как ще продължи управлението на Пловдив, изпълнението на ангажиментите, които са поети ясно от мен и от всеки един, категорична е тя.

На трикратно поставения въпрос за разговора си с Димитров Каназирева каза, че няма как да цитира всяка една дума - има съответната подготовка, образование, компетенции и е подходяща за този пост. Това са и неговите аргументи - да няма напрежение, да се работи в една посока.

 

Запитана ще продължи ли да има напрежение, тя заяви, че не може да каже как ще продължат.

На въпроса, че досегашният кмет на Пловдив Иван Тотев запазва влиянието си чрез своите съветници Каназирева каза: "Не мога да коментирам зависими ли са общинските съветници от Тотев".

"Неговият отговор (на Димитров) беше категоричен, че няма да има такава зависимост, той ще води политика без надменност, без самозабравяне. Това нещо е знак в тази посока", каза Каназирева.

 

Тя припомни, че ДСБ във формат Реформаторски блок издигнаха Здравко Димитров за кандидат. Десните винаги са били част от управлението на Пловдив, безропотно и мълчаливо подкрепяха Тотев за кмет. Пожелавам успех, никога не съм отправяла лични нападки, много е къса паметта и са нечестни подходите, за да се спечели подкрепата на пловдивчани.

Запитана дали се завръща в ГЕРБ, Каназирева каза: "нека спрем тези спекулации. Винаги съм подкрепяла десните партии, но там проблемът е с голямото его, не може само да критикуваш без да предлагаш решения. Всички партии, които ме критикуват, са участвали в управлението на България и имат да изкупуват много грехове. Бях изключена от хора, които вече не са в ГЕРБ.".

Запитана дали Цветан Цветанов я е изключил, Каназирева отговори: "да, категорично това е човекът, който ме изключи. Била съм последователна в позициите си и твърдо вярвам, Съвсем сама създадох "Съюз за Пловдив". Имам подкрепата на хиляди пловдивчани. Отърсила съм се от всякакви отрицателни емоции, спокойна съм и пред себе си, и пред своите избиратели. Каквото мога да направя, ще го направя.".

Main Menu