90 машини ще чистят Пловдив през зимата

14 Ное 2019 12:41

 

Машините за зимно поддържане и почистване на Пловдив са в изправност. Това констатира комисията с председател заместник-кметът на общината по обществен ред Йордан Ставрев след извършения тази сутрин технически преглед в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД.
В зимното дежурство, което започва на 25 ноември, са включени 90 машини: 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача . За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, а при необходимост – и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.
„Не сме правили нови доставки на противообледенителни материали, тъй като миналата зима беше сравнително мека и ни останаха около 3600 т сол и 60 т от химическия препарат калциев дихлорид. За осма поредна зима по улиците няма да се хвърля пясък“, обясни изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.
За първи път миналата година всички разпръсквачи бяха оборудвани с резервоари. Те се пълнят с разтвор от вода и калциев дихлорид, който действа и при температури до минус 20 градуса. Нововъведението се оказа много ефективно и тази зима ще се прилага отново.

Main Menu