Безплатни очни прегледи започнаха в детските градини в „Тракия”

19 Ное 2019 10:39

 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров присъства на старта на кампанията за безплатни очни прегледи на малчугани от подготвителните групи в детските градини в района. Тя е под надслов „Весели очички” и започна от детска градина „Десислава” с директор Жана Петрова. Инициативата се организира за поредна година от Лайънс клуб и Националния център за рехабилитация на слепи в партньорство с районното кметство.
„Бих искал да Ви благодаря за благородната ви дейност, насочена към здравето на нашите деца. Профилактиката на зрението от ранна възраст е изключително важно, особено в този дигитален свят”, заяви кметът Костадин Димитров.
Прегледите се правят след писмено съгласие на родителите. Те се извършват с модерен медицински апарат, който наподобява фотоапарат и чрез звуков сигнал привлича вниманието на децата. При констатиране на отклонения в параметрите на зрението се уведомяват родителите за по-нататъши консултации със специалисти и назначаване на адекватно лечение.
На събитието присъстваха заместник-кметът на „Тракия” Веселина Стоянова и началникът на отдел „Образование, социална и европейска политика” Лиляна Власова.

 

Main Menu