Община Пловдив стартира 11-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач“

19 Ное 2019 18:57

 

За 11-та поредна година Община Пловдив стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Началото по традиция беше дадено в Националната търговска гимназия, където заместник-кметът Георги Титюков подробно обясни на учениците условията за участие. До 14 февруари 2020г. младежи на възраст от 18 до 33 години, може да кандидатстват със своята бизнес идея, като подадат документи в деловодството на Община Пловдив.
За спечелилия първо място са предвидени 7000 лева, 4000 лв. – за второ, по 2000 лева за две трети места, както и поощрителни награди за участниците.
Допълнителни условия за кандидатстване с бизнес идеи желаещите могат да видят на сайта на Община Пловдив. Конкурсът ще се проведе на два етапа с представяне пред комисия, съставена от различни експерти. Първите десет събрали най-много точки преминават на следващ етап, а победителят ще бъде обявен официално на тържествено събитие следващата година.
„Пловдив е единствената община в България, която провежда този тип конкурс, който подкрепя идеите на младите хора“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и уточни, че един бизнес план може да получи една награда, като се оценява не толкова иновативността на идеята, а по-скоро възможността за нейната реализация.
За миналата година победител в конкурса стана Димо Иванов, който имаше уникалната идея да произвежда прибори за еднократна употреба от картофени обелки. В по-предишното издание на конкурса спечели Кирил Димитров с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, който да обследва и наблюдава големи площи.

Main Menu