СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ изрази подкрепа за важните проекти на Пловдив и поиска прозрачно управление

21 Ное 2019 12:05

На свое общо събрание , членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ поканиха новоизбрания кмет на града Здравко Димитров . Транспортната инфраструктура , електонни административни услуги и строга финансова дисциплина са теми, по които Сдружението има активна публична позиция и е ангажирало и гражданска подкрепа.

„В наше лице вие намирате и партньор и коректив, защото целта ни е една – пловдивчани да живеят все по-добре и градът ни да развива огромния си потенциал“ – сподели Атанас Рогачев – председател на „Бизнесът за Пловдив“.

„Диалог винаги ще има, ние мислим в една посока. Може да спорим, но винаги ще вземаме най-добрите решения за хората“ – обеща кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че като областен управител познава проектите и идеите на Сдружението. „Разчитаме на вашата експертиза и затова ви каня да се включите във всички Обществени съвети, които създаваме, за да е прозрачно управлението ни.“- Така кметът представи и приоритетите на екипа си .

Тодор Чонов- заместник кмет по транспорта сподели, че започва пълна проверка на всички дейности по транспортния проект. Той представи и бързите мерки, които са планирани за облекчаване на трафика. На 10 кръстовища се проектират допълнителни секции, които да освободят десните ленти без колизия с пешеходците. Прецизират се и левите завои. Пътна полиция ще патрулира и ще присъства в Центъра по градска мобилност. Започнал е и преглед на всички пешеходни пътеки в града. Тези, които са около училища и детски градини ще бъдат осветени и обозначени със светещи знаци.

Състоянието на градския транспорт предизвика дискусия и нови идеи за развитие, пряко свързани със състоянието на въздуха.

Членовете на Сдружението поставиха въпроса за публична финансова политика и контрол върху разходването на общинския бюджет. Заместник кметът Илия Кирчев представи и идеята за разширяване на обхвата на електронните услуги.

Развитието на туризма и културните политики са също теми на бъдещото партньорство. Членове на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ ще се включат в обществените съвети.

Main Menu