Здравко Димитров към съветниците: Тук е мястото където се правят политики, търсете най-доброто решение за Пловдив

21 Ное 2019 13:44

На днешната сесията на Общински съвет Пловдив бяха гласувани част от зам-председателите. 

Бившият депутат Стефан Дедев беше предложен от ГЕРБ, а от ВМРО стана бившият зам.-кмет на район Южен Димчо Петров.

Кауза Пловдив предложи олимпийския шампион Николай Бухалов, а Съюз за Пловдив посочи Евелин Парасков.

Очаква се на другата сесия и останалите групи да предложат свои зам.-председатели.

Тук е мястото където се правят политики, тук ще има политически спорове, дебати. Някой път ще прехвърчат искри. Но моя апел е да търсим най-доброто решение за всеки проблем, това очакват хората от нас. Трябва да направим Пловдив най-добрия град за живеене, така кметът Здравко Димитров се обърна към съветниците. Той ги призова работят за най-добрите решения за Пловдив.

 

Приветствие към съветниците направи и председателя на ОбС Александър Държиков, който призова да не се забравят обещанията към избирателите по време на кампанията.

Нека да пазим рейтинга и да повишаваме имиджа на ОбС, защото нашите граждани са ни дали в аванс своето доверие и ние не трябва да злоупотребяваме с него, отбеляза Държиков.

На сесията гласуваха и членове на комисиите към ОбС. Начело на правната застава Йордан Илиев от ГЕРБ, на здравната – д-р Веселка Христамян от ДБ, на културата – Стефан Послийски от ВМРО, на устройство на територията – Добромира Костова от ДБ, на образованието – Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив“, на бюджета – Ангел Славов от ГЕРБ, на екологията- Иван Вичков от ГЕРБ, на транспорта Златин Велев от ГЕРБ и на общинска собственост – Стефан Дедев от ГЕРБ.

Днес клетва като общински съветник положи и Румяна Толова от Кауза Пловдив.След сесията кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че ще има промени в УС на фондацията. Той вече се е срещнал с културни дейци и служителите на Пловдив 2019. Очаквайте съвсем скоро промени, каза Здравко Димитров. С 50 гласа "за" беше прието да се отправи препоръка до „Пловдив 2019“ за спиране на процедурата по последната отворена покана „Наследство“ за близо 3 милиона лева до попълване на Управителния съвет на организацията

Main Menu