Община Пловдив с превантивни мерки срещу обилния дъжд, засега няма сигнали за щети

26 Ное 2019 14:28

Непрекъснато следим актуалната обстановка, свързана с продължилия повече от 24 часа обилен дъжд, и сме готови да реагираме незабавно“, заяви изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.
Още вчера извънредно са почистени дъждоприемните шахти на Коматевският пътен възел, подлезът на ул. „Гладстон“, пътят под надлез „Скобелева майка“, „Асеновградско шосе“, бул. „Копривщица“ под Железния мост, подлезът на квартал „Прослав“, бул. „Александър Стамболийски“ и други невралгични места в града. До момента не са получавани сигнали за запушени шахти.
В ОП „Градини и паркове“ също няма сигнали за паднали дървета, но екипите са в готовност спешно да се отзоват навсякъде, където се наложи, увери изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие инж. Георги Николаев.
Няма проблеми и със светофарните уредби в града, засега всички работят, аварийни екипи следят обстановката, каза директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. В Центъра за управление на трафика движението в града се наблюдава и от служите на „Пътна полиция“, които своевременно изпращат мобилни екипи за регулиране на местата с автомобилни задръствания. Поради дъждовната сутрин трафикът е много интензивен.
Очаква се около обяд дъждът да спре, но всички общински институции са готови за реагират и при утежняване на ситуацията.

Main Menu