Даряват градски часовник в двора на катедралния храм в Пловдив

29 Ное 2019 07:15

 

Ювелирен градски часовник от ковано желязо ще приковава погледите на пловдивчани от неделя в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ (църквата „Света Богородица“) в подножието на Стария град. Той е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Откриването на новата обществена придобивка ще се проведе на 1 декември, неделя, от 11,30 часа, съобщиха инициаторите на благотворителния жест.

Стрелките на високо монтирания градски часовник, който ще може да се вижда отдалече, започват своя кръговрат в навечерието на един от най-големите християнски празници Рождество Христово. Освен с тази символика, благотворителната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ е обвързана и с друга идея. „Да подариш часовник е жест със специално значение. Носи послание за миговете в живота, които са ценни и искаме да съхраним в спомени“, споделиха от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“.

Градският часовник е изработен по авторски проект на Георги Милчев. Новата придобивка за пловдивчани представлява не само произведение на изкуството, но има и своя мисия. „В благотворителния жест влагаме най-искрените си намерения и позитивна енергия към младите хора, към децата на Пловдив с пожеланието да съхранят историята на най-стария жив град в Европа“, заяви проф. д-р Диляна Вичева.

Изграждането на градския часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и др.

Main Menu