Печат на тази страница

Премахнаха бариерата на Гребната

02 Дек 2019 13:55

Бариерата на ул. "Ясна поляна" на Гребната база беше премахната в петък, с което се осигурява свободен достъп до спортната база и Гребния канал.

Отменена е и таксата от два лева, която хората плащаха досега, за да ползват улицата, съобщиха от кабинета на областния управител Дани Каназирева.

Съоръжението е демонтирано, след като тя внесе в Община Пловдив правно становище, че заграждането на ул. „Ясна поляна“ е незаконно. Новият кмет Здравко Димитров и неговият зам. кмет Тодор Чонов са реагирали с незабавно разпореждане бариерата да бъде премахната.

Като юрист Дани Каназирева е категорична, че бариерата е поставена незаконосъобразно, тъй като улицата е публична собственост и не може да се прегражда. Сезирана е и Окръжна прокуратура, тъй като преградата е наредена от предишната кметска администрация, която без правно основание е взела това решение. Освен това то не е било публикувано на интернет страницата на общината и не е изпратено за становище на заинтересовани организации.

Таксата от два лева за вход на улицата не фигурира в общинската наредба и парите също са събирани незаконно, твърди областният управител.

 

Main Menu