Здравко Димитров и Костадин Димитров откриха обновената сграда на детска градина "Д-р Едгар Бороу" /снимки/

04 Дек 2019 11:09

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район Тракия Костадин Димитров откриха обновената сграда на детска градина "Д-р Едгар Бороу". Тя беше ремонтирана по програма "Красива България" на Община Пловдив. Покривът се ремонтиран и са сложени слънчеви панели, което ще намали разходите за ток.Ремонтът е за над 390 хиляди лв., от които 270 хиляди са предоставени от общината.

Стаите са отоплени и част от радиаторите са махнати.  Кметът на Тракия Костадин Димитров каза, че след санирането на сградата в района остават само две детски градини, които не са обновено - Еделвайс и Десислава.

Той конкретизира, че и в двете детски заведения е стартирала подготовката за саниране на сградите. В ДГ „Еделвайс“ е обновен дворът, поставена е хидроизолация на покрива, направено е и отводняване, с което сградата е напълно подготвена за саниране.

„Това е пътят, по който трябва да вървим – децата са нашето бъдеще и ние трябва да работим за тях. В момента изчакваме докладите на всички районни кметове, за да видим къде е възможно да направим допълнително група в детска градина или ясла или направо ново детско заведение,“ сподели кметът Здравко Димитров.

От 2012г. до момента по проекта „Красива България“ са ремонтирани – ДГ „Космонавт“, Античен театър, къща Клианти, къщата на занаятите (ул. „Стръмна“ 3), изграден е информационен център на Античния театър, ДГ „Весела“.

На днешния празник освен родители присъстваха и заместник-кметът Стефан Стоянов, заместник-кметът на район Тракия Веселина Стоянова, секретарят Женя Петкова и служители на администрацията.

 

Main Menu