Печат на тази страница

Благотворителен коледен базар с кучето Мон в ОУ „Петър Берон“ събира средства за детска клиника

04 Дек 2019 15:12

 

Благотворителен коледен базар „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ заедно с кучето Мон, се провежда за поредна година в ОУ „Петър Берон“ в район „Централен“.
Средствата от инициативата, по време на която децата ще продават собственоръчно изработени коледни картички, свещи и различни украшения, ще бъдат дарени за изграждане на нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.
„Благотворителната проява ще се проведе на 18 декември, а терапевтичното куче Мон, което учи в III „А“ клас на същото училище ще посреща гости на щанда“, съобщи собственичката на Мон Велислава Костадинова.
Тя допълни, че ОУ „Петър Берон“ е първото училище, което се е включило в благотворителната акция и заслужава огромна похвала, защото и учителите, и децата са много активни.
Костадинова припомни, че на коледния базар миналата година, учениците от ОУ „Петър Берон“ са събрали 4007 лв., а по повод първия учебен ден тази година, вместо да купят цветя за учителите, са дарили 3 400 лв. По думите й кампанията набира все повече популярност и вече са събрани близо 80 000 лева.
„Благотворителността е да дариш добрина и надежда. Хубаво е от най-ранна възраст децата да се учат да подават ръка на болните и онеправданите. Това ще им помогне да станат добри и стойностни хора“, посочи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Той призова учениците от пловдивските училища да се включат със свои коледни базари в благотворителната кампания.

Main Menu