Печат на тази страница

Протестиращите от Южен и строителят се срещат на 9 декември в общината

05 Дек 2019 14:31

Протестиращи от район "Южен" днес се срещнаха с кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Южен Костадин Язов и зам.-кметът по Общинска собственост арх. Невена Балчева.

 

Гражданите искат среща с инвеститора, на която да се разберат той да предложи друг проект за по-малка жилищна сграда до т. нар. Юбилеен блок.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обеща, че организира среща между гражданите и инвеститора - собственик в понеделник, на 9 декември от 13 часа.

Протестиращите настояват първо - строежът да спре, или да бъде намалена като цяло застрояваната височина, която от 8 да стане например 4-етажна сграда и с по-малка площ на терена.

Внесен е сигнал за неизяснен статут на земята в Специализираната прокуратура, откъдето се очаква проверка, и евентуално да се изготви акт за спиране на строежа.

Кметът Здравко Димитров обеща проверка на цялата документация назад в годините до 2005 година, когато става последната смяната на статута на земята. Освен това днес стана ясно, че строителното разрешение за терена е с датата 14 януари 2019 година.

Димитров каза още, че зелените площи на Пловдив са малко и не редно да се премахват в градоустройството.

Сигурно и на други места в Пловдив ще избухват такива бомби, но сме длъжни да реагираме по законов начин, заключи Здравко Димитров.

Main Menu