Коледната елха в „Източен“ грейна сред фойерверки, песни и танци

06 Дек 2019 11:43

В истински празник за десетките жители на „Източен“, които снощи дойдоха в парк „Каменица“, се превърна запалването на светлинките на коледната елха. Богато украсеното дръвче грейна в целия си блясък точно в 18 ч., след като всички заедно отброиха последните секунди до кулминацията, придружена от пищни фойерверки.

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов пожела на всички здраве, щастливи празници и успешни дела през новата година. След посрещнатото с овации приветствие започна празничната програма. Зазвучаха коледни песни от групата „Жарава“ на ДГ „Детелина“, вокално студио „Детски свят“ от ОУ „Васил Левски“, арт групата „Славена“. След тях с тежки геги навлязоха коледари от ДГ „Наталия“, с весели танци се включиха деца от полудневна група на ДГ „Детелина“.

Особен възторг сред децата предизвикаха пенливите снежинки, които се нароиха от специално съоръжение, а големите се хванаха на кръшно хоро. Най-възрастният танцьор получи за награда бутилка шампанско от кмета. Награди зарадваха и много други участници в тържеството. За доброто настроение Иван Стоянов се бе погрижил да осигури червено вино и чай.

Тъй като за кмета опазването на околната среда също е много важно, той обяви, че с помощта на партньорите от Сдружение „БГ Бъди активен“ са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците.

В подготовката на празника се включиха заместник-кметовете на района Васко Василев, Ерол Садъков, инж. Йордан Калев, секретарят Мирослава Сукарева, главният експерт по образование и култура Стефка Симеонова, инж. Елена Русева и директорите на детски градини и училища, на които Иван Стоянов публично благодари.

Main Menu