Стоян Алексиев гостува на 50-ия юбилей на СУ „Никола Вапцаров”

10 Дек 2019 12:04

СУ „Никола Вапцаров” отбеляза своята 50-та годишнина с празнична програма в НЧ „Христо Ботев-1905”.

В далечната 1969 г. в квартал „Гагарин” отваря врати 42-ро основно училище. Година след откриването си то получава името на големия български поет Никола Вапцаров.През годините става популярно с уникалността си при налагане на паралелки, които са единствени не само за града под тепетата, но и в страната. От 20 г. в училището се обучават ученици за професия „бижутер”, а през 2003 година се дипломират първите и единствени в България „ювелири”.

50-ият юбилей на училището бе отбелязан с богата програма, продължила близо час и половина. Концертът обедини бивши и настоящи ученици и учители, които представиха различни изпълнения-песни, танци, стихотворения и приветствия.

„Пазейки традициите, ние изградихме нова училищна култура и собствено лице в публичното и образователно пространство на гр. Пловдив. Знаем своето място в живота, справяме се с трудностите и за него-живота- ще правим всичко, за да бъде по-добър и да не се боят нашите деца за утрешния ден“, заяви в тържественото си слово директорът на СУ „Никола Вапцаров” Елена Александрова.
Специален гост на събитието беше кметът на район „Северен” Стоян Алексиев заедно със своите заместник-кметове Лариса Кътова и Калоян Георгиев.

„Поздравявам всички ученици и учители по повод половинвековния юбилей на СУ „Никола Вапцаров“. Пожелавам Ви да следвате дългогодишните традиции на училището, да имате много творчески успехи и нови постижения, да бъдете горди и достойни последователи на своя патрон!“, обърна се към присъстващите в залата Стоян Алексиев. Той връчи почетен плакет на г-жа Елена Александрова по случай 50-тата годишнина на учебното заведение.

Трима учители бяха удостоени с отличието „почетен Вапцаровец”: Ирина Гинева /преподавател по български език и литература/, Христина Франгова /дългогодишен преподавател по математика/ и Весела Божкова /в качеството й на ученик, учител, родител и дългогодишен секретар на Училищното настоятелство/.

 

Main Menu