Облагородиха парк "Красива България" в Северен

18 Дек 2019 10:37

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев и заместничката му Лариса Кътова се включиха активно в залесителна акция в парк „Красива България“. Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“. Засадени бяха 6 широколистни дървета от вида чинар.

След залесителната акция бе открита новата беседка в парка. До нея е поставен и кош за отпадъци.

„Новата придобивка изглежда добре и е удобна. Хората от блоковете в близост до парка ще имат приятен кът за отдих в топлите сезони“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Беседката е петоъгълна в комплект с пейки и маса, висока е близо 3м. и е сертифицирана съгласно изискванията на ISO 9001:2008. За производството на конструктивните елементи е използвана подбрана и изсушена иглолистна дървесина, с необходимите характеристики, които съответстват на натоварванията при експлоатация на съоръжението. Всички детайли са двуслойно лакирани с лакове за външна употреба.

Сглобките са направени от поцинкован, метален резбови обков. Покривът на беседката е изработен от дървена конструкция и е издръжлив на неблагоприятни метеорологични условия.

Стойността на съоръжението е 2800 лв., като то е изградено изцяло по желание на живеещите в квартала.

Main Menu