Младежи от Пловдив подкрепиха каузата „Поколения заедно”

22 Дек 2019 11:28

 

Младежката организация на ПП ГЕРБ в Пловдив подкрепи каузата на хората от Фондация "Поколения заедно", които с положителна енергия и добро настроение работят, за да върнат чувството за пълноценност и усмивка на откъснатите от социалната среда възрастни хора - чрез ежеседмично организирани посещения в социални домове за възрастни хора в Пловдив и областта.
Представители на МГЕРБ и на фондацията посетиха Дом "Свети Василий Велики" в града, за да изпият по чаша кафе заедно с възрастните хора и да прекарат време с тях. Организирана бе интерактивна игра, на която символична топка се предаваше на присъстващите на срещата под надслов „Поколения заедно”. Всеки направи кратко представяне за себе си и отправи послание към другите участници в контекста на предстоящите светли християнски празници. Младите хора бяха впечатлени от силата и вярата на хората от третата възраст, които продължават да бъдат активни, включват се в инициативи съвместно с детските градини от района и поддържат параклиса в сградата на Коматевско шосе.
„Всички знаем, че на децата и възрастните хора от домовете се обръща голямо внимание около светлите християнски празници Великден и Коледа, но нашата кауза е това да се случва ежедневно и се надяваме да се срещаме по-често с млади хора като вас”, заяви Маргарита Ганчева от Фондация „Поколения заедно”.
„Нашата кауза е да докажем мястото на млади хора в политиката и като активни и общественоотговорни личности създаваме, подкрепяме и участваме в редица инициативи с различни каузи. Имате нашата подкрепа за всичко, с което можем да бъдем полезни на Вас и на дома. Сигурни сме, че ще се срещаме по-често занапред. Преди предстоящите хубави празници пожелаваме на всички да са живи и здрави и по-често ЗАЕДНО”, заяви координаторът на МГЕРБ в Пловдив Мирослав Тенев.

Main Menu