До седмица: ДАНС и МВР влизат на проверка във ВиК-Пловдив

10 Ян 2020 09:54

Започват проверки на МВР и ДАНС във всички ВиК райони на територията на Пловдивска област и във ВиК дружествата в цялата страна. Това съобщи за Радио „Фокус” директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев по повод разпространена тази сутрин новина, че ДАНС и МВР вече извършват проверка във ВиК - Пловдив.

Той уточни, че такъв тип проверки ще бъдат извършвани от началото на следващата седмица на територията на цялата страна, след утвърдени планове от председателя на ДАНС и от главния секретар на МВР.

В момента все още не се извършва такава проверка нито от служители на ОДМВР - Пловдив, нито от агенти на ДАНС в пловдивското ВиК.

Премиерът Бойко Борисов настоя за проверка на всички ВиК дружества в страната още на 31 декември, когато водната криза в Перник придоби размери на бедствие.

Управителят на ВиК-Пловдив Спартак Николов заяви пред PlovdivskiNovini.bg, че няма нищо притеснително в предстоящите проверки, които са регулярни. "Още в първият работен ден на 2020 година имаме регулярно посещение от ДАНС и икономическа полиция. Това е част от специалният мониторинг на всички дружества, които са част от националната сигурност на страната, защото касае евентуална заплаха за водната сигурност на населението. Тогава сме дали всички документи за редовният финансов анализ за цялата 2019 година. Още през декември 2019 година докладите на КЕВР показаха, че в периода 2018-19 година ВиК-Пловдив е преизпълнило инвестициите си с над 130 процента.", разясни Спартак Николов.

Той припомни, че ВиК-Пловдив е печелившо дружество и пловдивчани ползват вода на най-ниската цена в страната. Няма нищо ново за нас в една бъдеща проверка на службите", завърши шефът на водното дружество под тепетата.

 

Main Menu