Споразумение за сътрудничество между Пловдивска област и Задарска жупания ще се подпише през април

13 Ян 2020 16:23

През април ще бъде подписано споразумение за приятелство и сътрудничество между Пловдивска област и Задарска жупания. Това стана ясно на днешната среща в Областна администрация между посланика на Република Хърватия в България Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац и областния управител Дани Каназирева.
Поканата за споразумението за сътрудничество и приятелство между двата региона идва лично от губернатора на Задарска жупания Божидар Лонгин и след посещението му в Пловдив в края на миналата година.
Очакванията са сътрудничеството да бъде фокусирано в сферата на икономиката, инвестициите и бизнеса, туризма и културата.
Екипи на двете области започват веднага работа по параметрите на споразумението и се очаква то да бъде подписано през април в града Задар – Хърватия.
Събитието съвпада и с планираното вече посещение на Дани Каназирева през същия месец, когато в Задар се чества традиционния ден на областния управител.
На срещата бяха разменени и традиционните подаръци , а Дани Каназирева първа получи символа на председателството на Съвета на ЕС от страна на Хърватия. Посланиците на страните членки на ЕС ще го получат утре на среща в столицата.

Main Menu