1400 деца и семейства се довериха на фондация „За Нашите Деца“ през изминалата година

15 Ян 2020 15:07

 

 

Над 1400 деца, родители и специалисти подкрепи фондация „За Нашите Деца“ през изминалата 2019 г. в изпълнение на мисията си щастливо детство за всяко дете. И през 2019 г. ние продължихме да работим за това всяко дете да живее в сигурна семейна среда.
1181 деца в биологични, осиновителни и разширени семейства ползваха услугите и експертизата ни в центровете за обществена подкрепа „Св. София“ в София и „За деца и родители“ в Пловдив, в Центъра по приемна грижа и в нашата Детска къща.
С 342 деца и техните семейства работиха нашите колеги по програма „Семейна подкрепа за сигурна грижа и превенция на риска“. В резултат от работата на специалистите ни в шест родилни отделения 30 застрашени от изоставяне деца останаха в родните си семейства и растат с обичта и вниманието на своите мама и татко. Това става възможно благодарение на вече утвърденото ни партньорство с няколко болници на територията на София и Пловдив.
С наша подкрепа 17 деца бяха реинтегрирани в родните си семейства.
„Цяла нощ стоях до креватчетото на Мария и не можех да спра да плача от радост, че детенцето ми най-накрая е до мен! Благодаря ти, за всичко, което направи за нас! Без теб нямаше да се справя!“- майка, чието дете е успешно реинтегрирано в родното семейство, благодарение на подкрепата от социалния работник.
По програмата ни за ранно детско развитие нашите психолози и социални работници подкрепиха 109 деца с трудности в развитието и техните родители, за да могат те да постигат напредък и успехи като всички техни връстници, а родители им да се справят със специфичните потребности и особености в развитието на децата и да отговорят на потребностите им. Тази програма вече е достъпна и за деца в детски градини, здравни заведения, приемни семейства и обществена грижа.
Заниманията на детето ми във фондация „За Нашите Деца“ помогнаха то да се адаптира по-лесно в непозната обстановка. В началото беше по-тромав, стъпваше нестабилно и се спъваше във всичко, често падаше. Днес ходи по-уверено, по-стабилен е. Благодарение на Вас и Вашата подкрепа синът ми днес е ученик в първи клас. – майка, на дете с което работим по програма „Ранно детско развитие“.
Подкрепата на нашите специалисти бе ключова за посрещане на предизвикателствата на трудно поведение, зависимости, психични болести, насилие и други трудности в семействата. Подкрепа от нашите специалисти получиха 5 деца, настанени в семейства на роднини и близки; 15 осиновени деца и техните семейства, 16 деца жертви на насилие, 6 деца в риск от отпадане от училище, 9 деца с трудно поведение.
С нашата подкрепа 50 деца, лишени от родителска грижа, растат обградени с любов и внимание в 34 приемни семейства, най – добрата алтернатива докато се намери постоянно решение за тях.
11 са най - малките деца, за които се грижихме през годината в уюта и топлината на нашата „Детска къща“. Седем вече са в семейство - две от тях се завърнаха в родните си семейства благодарение на подкрепата, която родните им мама и татко получиха от специалистите ни от ЦОП „Св. София“, четири откриха своето истинско семейство при осиновители си, а на едно, приемно семейство дава цялата си любов и грижа, за да расте щастливо.
„Детето ми днес е при мен, благодарение на Вас и вашата подкрепа. Благодаря Ви за всичко, което направихте за мен и моята дъщеричка.“ Майка на дете от нашата Детска къща, завърнало се в родното си семейство.
Организираните от нас безплатни курсове за родителски умения продължиха да се радват на голям интерес и посещаемост, 520 са участниците в тях през 2019.
115 кандидат - осиновители се довериха на професионализма и отдадеността на нашите експерти и получиха необходимите им знания и умения в организираните от нас обучения, за да посрещнат подготвени и уверени детето, което осиновят.
Щастливи и благодарни сме за доверието и нарастващия интерес към услугите и обученията, които предоставяме.
И през новата 2020 година ние от фондация „За Нашите Деца“ ще продължим да работим и да правим дори и невъзможното всяко дете да расте обичано и щастливо в сигурна семейна среда.

 

Main Menu