142 години от Освобождението на Пловдив

16 Ян 2020 07:25

Тържественото отбелязване на 142-та годишнина от Освобождението на Пловдив ще се състои днес от 09.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците/.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет „Родолюбие“. Слово по повод годишнината ще произнесе доц. д-р Петър Ненков, военен историк, преподавател във Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) гр. Пловдив, водещ ще е актьорът Петър Тосков.

На поклонението ще присъстват Кметът на Община Пловдив, Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.

Main Menu